Новинарството во Македонија низ бројки

3 November, 2017 - 16:15
инсајдер

Новинарството во Македонија низ бројки

Последните неколку години бевме сведоци на остар пад на бројот на традиционални медиуми, посебно печатени медиуми, во земјата. Подемот на интернетот и останатите фактори доведоа до намалување на тиражот на дневните весници кои постоеја од осамостојувањето на Македонија.

Функционална демократија без медиуми не е можна, затоа што на тој начин на граѓанинот му се одзема правото да дојде до информација, да направи анализа и да донесе сопствен став во врска со секојдневните случувања кои него, како општествено битие, го засегаат. Погледнете го инфографикот и споделете го своето мислење на нашите социјални мрежи! #БидиИнсајдер

Веста е прочитана 123 пати

Copyright 2015 Телевизија Телма. Сите права се задржани. Текстов не смее да се печати или емитува, во целина или во делови, без договор со Телевизија Телма.